tisdag, februari 28, 2006

SmokeCloak

Ännu en skoldag, de är alltid så intressanta...

Vi börjar dagen med att få reda på att skolan ska ha brandövningar, eftersom alla elever (utom vi, tydligen) har sportlov. Detta har de totalt missat att informera oss, och vaktmästaren m.m.

Så vi får självklart ta och panikutrymma lokalerna, de ska testa sitt inbrottslarm "SmokeCloak" som kommer att rökfylla hela lokalen. Vi får ju inte med oss något annat än våra jackor, och får stå utanför lokalen för att snålblåsigt konstatera att dörren är låst och vi kommer inte åt våra saker förrens de blir klara.

Så vi pratar med Vaktmästaren, som springer iväg för att leta upp en sal. Hur svårt kan det vara, skolan är ÖDE!!

Läraren får improvisera ihop en lektion om partitionering, och vi får ta gamla skrivarpapper att anteckna på. Vi hade iallafall tur och fick komma in igen innan lunch, det hade blivit otäckt annars....

Just nu planerar vi att gå och besöka rektorn nästa vecka med ett aluminiumträ, en gammal rostig katana och lite småpinnar.

måndag, februari 27, 2006

Vojne, vojne...

Ack ack ack.... Allt på en gång!!

Först kom F-kassa och vill ha en 2000 spänn tillbaka, jo jag tackar jag... Sådant har vi alltid över! Sen är det dags för besiktning... AJ!

Gränsvärdena för CO utsläpp, HC utsläpp och nått Lambda ligger på .3/100/1.04. Värdena på utsläppen från vår bil låg på en .5/198/1.07 på ett ungefär. Men vad betyder det?? Det är det tydligen ingen som vet, inte ens verkstäderna. Den första hade inte utrustning för att mäta sådant och kunde därför inte hitta felet (kan kosta allt ifrån 2000 - 10 000 det där). Den andra verkstaden tyckte att motorn var för varm, så vi "vågar inte" undersöka bilen. Det blir 200kr tack och adjö!

Vafan! Jävla utsugare! Och inte nog med det, bromsarna bak är ojämna så det blir nog minst en 2000kr till, tjoohoo.

Nog med det, ekonomin den här månaden ser väldigt god ut, om vi låter bli att ex. äta.

Avslutat ett jättestort projekt, så jag har äntligen lite tid över. Phew. Mer tid att ägna åt de ziljoner med lajvprojekt som snurrar. Kanske får lite tid över till vänner också, man vet aldrig. Tågen går som de brukar när det kallt ute.
"Nja, det kom en snöflinga på rälsen, så vi måste vänta några timmar på att någon borstar bort den"

Jaja, nu är det bara att gå tillbaka till skolarbetet, dags att läsa på om IDE/SCSI und so weiter.

lördag, februari 18, 2006

Fretag

Fretag, nya tag... dags att ta i nu..


Nähe... Jaja, jag har tagit det lugnt idag, stekt pannkakor och tömt diskmaskinen. Jätteduktig!

Har nu införskaffat en kalender, hoppas på att kanske, kanske, lyckas komma ihåg någonting. Och då, inaktivt försöka få Frida lugn och sansad igen. Hittade en söt liten grön enkel sak som matchar min anteckningsbok, så det blev ju bra.

Nu ska jag försöka slita iväg henne ifrån allt lajv-arbete och gå ut att käka se på bio eller annat onyttigt. =)

Fortsätter att leta LiA-plats med ljus och lykta, det mest lovande som det ser ut nu är borta i Tyskland där min bror jobbar just nu. Upptäckt att vi har väldigt många på VD poster inom några få led i bekantskapskretsen. Svägerskan har en farbror = VD, kompis/medarrangör har en far = VD... jaja, det är ju ett bra ställe att börja om något.

Jag var på intervju hos Ants förra veckan, men om jag åker till Tyskland så kan jag inte börja där förrens jag kommer tillbaka. Sommarjobbet har jag redan fixat, det blir att mörda ogräs om jag inte hittar något mer välbetalt.

tisdag, februari 14, 2006

Gruppdynamik, Stök och Kök

Jo, jättekul!

Vi har gruppdynamik igen, denna extremt givande och lärorika kurs i skolan. Hur funkar kommunikation? Vilka hinder finns det? Nähä? Så, kommunikationen fungerar inte lika bra om den mottagande parten är ointresserad, jo, det ser jag faktiskt väldigt tydligt själv.

Ingen jävel i hela klassrummet är intresserad!

Detta är andra gången vi har denna kurs, och det är inte mycket som är nytt ifrån förra. Då fick man iallafall lite nytt att bita i, men detta känns jävligt gammalt.

Och, nej... Vi får ju inte ha skärmarna igång på datorerna i klassrummet, så något annat vettigt går ju inte att utföra.

Helgen var verkligen jättekul, jag körde upp till Mållångsta, till Gläntan som ägs av Unga Örnar, på Slag. Genomslaget, en slags konferens för Sverokdistriktarna.

Där står jag hela helgen, i ett industrikök och lagar mat, tillsammans med en 2-3 andra, till 30 deltagare. Skitkul, faktiskt. Diskmaskinen är en stor plåtlåda man lyfter upp med ett handtag, ställer in en bricka med disk väntar en 2-3 minuter och VIPS! Ren Disk!

Jag vill ha en sådan.


Köttfärsen till Tacon steker man på stekplattan, den stora som rymmer en 7Kg Köttfärs utan några helst problem.... Ahh...

Jag vill ha en sådan.

När man inte lagar mat, eller låter diskmaskinen trolla bort smutsdisk så spelar man brädspel, eller Xbox som någon vänlig själ har med sig, och äter godis/dricker läsk. Självklart så bjuds funk på sådant, och när helgen är slut så försöker man ta hand om alla rester ifrån Slaget.

Kylen är nu full med bröd, en massa jävla bröd. Och jag tog med mig en påse med godis, bullar och chips till skolan och skapade en massa goodwill hos mina klasskamrater. Väldigt lyckat....

torsdag, februari 09, 2006

You got to...

She took all my money
And my best friend
You know the story
Here it comes again
I have no pride
I have no shame
You gotta make it rain
Make it rain!

Since you're gone
Deep inside it hurts
I'm just another sad guest
On this dark earth

I want to believe
In the mercy of the world again
Make it rain, make it rain!

The nite's too quiet
Stretched out alone
I need the whip of thunder
And the wind's dark moan

I'm not Able, I'm just Cain
Open up the heavens
Make it rain!

I'm close to heaven
Crushed at the gate
They sharpen their knives
On my mistakes

What she done, you can't give it a name
You gotta make it rain
Make it rain, yeah!

Without her love
Withour your kiss
Hell can't burn me
More than this
I'm burning up all this pain
Put out the fire
Make it rain!

I'm born to trouble
I'm born to fate
Inside a promise
I can't escape
It's the same old world
But nothing looks the same
Make it rain!

// Tom Waits

onsdag, februari 08, 2006

Notes from a Computer Therapist

Borderline Personality Disorder
When computers suffer from a BPD, they often tend to indulge themselves into binge-eating of systemresources. They are often suicidal and tend to hang often. A word of warning, be careful, very careful when treating a patient with a BPD. Some patients get easily aggressive, and most have difficulties in seeing nuances between good/bad users.

Computers with BPD find it difficult to handle when a user, who is in their eyes a bad user, does something that is more good than bad. And also the other way around, when a "good user" does something really stupid.

The patients are often characterized by an instability in self-asteem, self-image, interpersonal relationships and mood.

Even though it is a mental illness, it is a Personality Disorder, which means that even if you treat the patient and "cure" all of the symptoms you will never "cure" the personality since it's such a strong part of the patient. What is important here is to teach the patient, with dialectical behaviour therapy, to manage the mental condition.

tisdag, februari 07, 2006

lastbilsbaggar

Åker ner till småland mitt i natten, dags att rädda datorn fran svärmor, eller var det tvärtom?

Iallafall. vägarna är ödsliga och JÄTTEisiga, read:snorhalt. Lastbilar står helt plötsligt tomma på rad och blinkar som om de försöker signalera "vår ledare är död".

8st på rad! De blockerar ju hela körbanan! Senare under det som snart ska bli nattens vargtimma, en 2-3 minuter innan Målilla sa blinkar det frenetiskt...

En lastbilsbagge har ramlat i diket och kan inte vända sig upp på mage själv.
Polisen säger till mig att det här kan ta en 20 minuter nånting.

Efter ca 5 så släpper de förbi mig och längs med vägen, ända till Målilla så står lastbilsbaggarna där och blinkar ut sin sorg i den kala natten.

måndag, februari 06, 2006

Waits

Skönt att lyssna till har jag märkt.

Lagom Konstigt.
Lagom Distat.
Lagom Komplicerad Text.
Lagom Intressanta Synpunkter.
Lagom Blått.
Lagom med Whiskey...


Förresten, så har Tom Waits vunnit en rättegång mot Audi om ensamrätt på sin Whiskey-röst... Hah!

Well, i don't go to church on sunday
Don't get on my knees to pray
Don't memorize the books of the bible
I got my own special way

I know jesus loves me
Maybe just a little bit more
I fall down on my knees every sunday
At zerelda lee's candy store

Well, it's got to be a chocolate jesus
Make me feel good inside
Got to be a chocolate jesus
Keep me satisfied

torsdag, februari 02, 2006

Saker fungerar hyggligt

Lite stressad är man men saker funkar bra ändå.
Visst, jag har prov nästa vecka men.. äh! Det löser sig.

Ants ringde idag, de vill ha in mig på intervju nästa vecka. Tycker jag är jättebra.

2 av min klasskompisar har redan fått jobb där så det låter ju faktiskt himla superbt...typ... Ska träffa bettan imorgon, har lovat att hjälpa till att titta på Madds site och uppdatera den. Annars är det väl det vanliga, plugga, sova, tvätta, laga mat, sitta i möte, spåna om lajv och umgås med trevliga vänner... gamla som nya...

Sitter hemma hos päronen nu, funkar bra, nära till allt. Fick en HD av farsan som jag använder som "USB-minne" mer eller mindre, tankar lite saker från deras dator och kastar Tom Waits på dem. Farsan är mycket för blues och dylik musik, och Waits är alldeles perfekt. Han har redan börjat köpa skivor, men jag tänkte att om han får "låna" lite att lyssna på så blir det lättare för honom.

Eller som han sa: "I can't waits to hear more..."

Jaja, de bor ju numera på Rejejingsgatan... så jag tror de har blivit lite förvirrade. Iallafall farsan, han klarar liksom inte riktigt av det här med att bli "snobb" (eller få lite mer rika vanor), eftersom han är från Småland. Det blir liksom en konstig konflikt, fast den är rolig att iakta på håll.

ex. De går och handlar mat på NK, eller möjligtvis i Kungshallarna. Men häromsistones så pratade de om att köpa in Julöl till min mors födelsedag (som är nu om någon vecka) eftersom de var nedsatta till halva priset.

Men det är väl bara att njuta egentligen, blev jätteglad när jag fick ett par Oakley's... Farsan tyckte de såg coola ut. Men man kan ju tycka att det är lite dyrt för ett par solglas, även om de är riktigt coola...