torsdag, mars 16, 2006

Deutschland, Deutschland Über Alles!

JAaaaaa


Fått min LIA... i Tyskland! Yes!

Ska dra ner till Nürnberg (där hitlers paradgata ligger) och jobba för Teleca. Får väl en 400? som jag kan leva på, så nu är det bara att hitta boende då-ra. =)

Det ska bli jävligt kul... Men jag kommer sakna Sverige, blir bara borta i en 2 månader så det gör nog inget.

onsdag, mars 08, 2006

för i helvete...

Jävla idioter...

alltså, i en klass full med datanördar så förväntar man inte att se helt inkompetenta idioter spatsera omkring... men jo!

N, låtom oss kalla honom så. Har tydligen gått utbildningen förut, precis som R som är jävligt schysst och vettig. Fastän detta faktum kvarstår så är han väldigt dryg och fattar inte mycket. Han blir dessutom tokarg (mest på R) så fort något stör honom minsta lilla, även om ingen annan överhuvudtaget blir störd.

Idag fick han något slags anfall, stod och skrek på R i en 5-10 minuter, väldigt obehagligt. Satt på lunchen och pratade om det, och någon annan klasskompis nämnde att han flyttade rätt så tidigt ifrån hans bänkrad för att han inte stod ut. En S, trevlig, äldst och då menar jag äldst, tycker också han är dryg, det har inte nämnts men det syns, och han har nästan ännu svårare att hänga med på lektionerna. Men han tar det på ett bra sätt...

Denna N rasar så fort vi pratar om någonting överhuvudtaget, även om det är väsentliga saker som rör kursen. Jag...orkar...snart...inte med mer av denna person. Och, om han nu gått utbildningen tidigare, varför ställer han så idiotiska frågor??

Det finns inte många som är mer irriterade.... ett tag trodde jag att den snusande typen, som blir skitarg när man jävlas med hans dator... (dödshot? han får väl fan lära sig att inte lämna en root-terminal med fullständiga rättigheter öppen när han går på lunch!) var det, men han är rätt så schysst annars och har aldrig kommit ens i närheten av denna idioti.

söndag, mars 05, 2006

vettiga inlägg

orkar...

inte...

skriva...


Något vettigt alls känns det som, dagarna tuggar väl på. Man är ju gift, så ni vet nog alla hur det är =P

Försöker laga svärmors dator, det går väl lite hipp som happ. Men idag lade jag vantarna på en HD som farsan fick över, perfekt. Den åker direkt in i svärmors inodätande monster. Hoppas *hoppas*...

Skolan är som vanligt... mystisk...

Jag menar, hur kul kan det inte vara med en klass om en 25st datanördar... Inte särskilt, nej. Men min klass med en några få pure-datanördar och resten.. ja, hur ska man förklara det... The degenerates of humanity.

Vi har Kadir, som är jätterolig och blir imponerad av ALLT, och då menar jag ALLT jag gör.

Jagnämnerintevem klasskompis som inte hänger med någonstans (känns det som)...

Eller som diskussionen ifrån lunchen:
Topic: Vad man ska ta med sig till en öde ö, 3 saker.
Jag: Sthlm, Gbg o malmö?
Ngn: Laptop, så kan man koppla upp sig trådlöst och skicka efter hjälp.
(reflektion från mig, men det finns väl inget W-lan på en öde ö?)
Jag: Nej, jag vet. En GPS, Satellit-telefon och en Gameboy. Så kollar man var man är med GPS:en, ringer efter hjälp och spelar Gameboy tills de kommer.
Ngn: Du menar GPRS?
Jag: Öhhh, nej... Det finns ju ingen täckning på öde öar...
Ngn: Jaha? Så du skickar ett GPS?
Jag: Öhhh, nej. GPS är ett system där man kan få sin position via GPS-Satelliter...
Ngn: Ja... Ok, men då kanske man kan skicka GPS till varandra i framtiden.

END OF CONVERSATION

Hade tråkigt hemma, och fnulade in Gentoo-linux på hemmadatorn. Tog ett jävla tag att få Nvidia-kortet att funka med den (note to self, kompilera inte in för mycket nvidiastöd i kerneln). Men när allt väl var igång så försökte jag installera Enemy Territory för att testköra den så märker jag självklart att 4gb partitionen jag använt var ungefär 100MB för liten.... *suckar*

I skolan ska vi nu göra en linuxdist som ska köras ifrån en 1.44Mb floppydisk. Tjo... och detta ska göras ifrån scratch, alltså ladda ner källkod och kompilera den så liten som möjlig. Samt hitta vilka program man behöver och göra samma sak där...