måndag, november 24, 2008

Vad tiden går

Oj, nu har jag ju faktiskt inte skrivit på jättelänge, föräldrar klagar och de stackars personer som läser här ibland blir helt oviss vad som händer mig. Vojne vojne.

Jag har haft fullt upp! Hela året. Satte mig i två styrelseposter, en i KM och en i kåren. Sen bar det bara utför. Jag har varit på cocktailpartyn* hos SSCO, marskalkat** på magisterpromoveringar och doktorspromoveringar (med Benny Andersson som blev hedersdoktor). Jag har dragit i inspark för de nya studenterna (www.insparken.nu) och kodat hemsidan till insparken hela sommaren igenom.

Jag har fått extrajobb på ComHem, vilket är väldigt trevligt och gemytligt, samt viktigast av allt: som ger pengar.

Nu är det snart december, snart dags att införskaffa julklappar åt kreti-och-pleti. Snart dags att undvika att bli invald i kårstyrelsen (som om det skulle gå... ) och den 10:e december ska jag självklart stå i Konserthuset och Stadshuset och se fin ut i Frack och Studentmössa.

Just det. Det är Nobel den 10:e!

Så här tredje terminen in i en utbildning blir jag lite osäker på vilket håll jag ska röra mig. Det bärjar dyka upp valbara moment i kursen, och man måste välja inriktning. Låt se....

  • Tjänsteorienterade applikationer och arkitekturer, låter ju.... väldigt väldigt tråkigt. Det går bort direkt. Visst man får jobb av det fortare än man hinner säga SOA, men nej.
  • Programmering går väl för sig, mest för att kunna göra lite roliga saker vi sidan om.
  • MDI, Användarvänlighet.... där har vi något intressant. Människa-Data-Interaktion, där är ett ämne jag kan se mig själv i. Gick en kurs i det under andra terminen, och fick en liten försmak om vad som finns dolt i de skumma skogar inom data och systemvetenskapens gren av psykologin.
Så nu har jag tagit en kurs i interaktionsdesignmetoder, dvs metodik runt design av interaktionsartefakter. Kursen går mest ut på grupparbete i form av brainstorming, prototypande och användartestning av en mobilportal baserad på en befintlig webbplats.

Sen har man börjat med en ny hobby, tillsammans med lite aktivt folk på instutitionen. För en gångs skull någonting som inte har med datorn att göra, istället så pysslar vi och knåpar modellterräng och målar små plastmodeller/tennmodeller. Sedan leker vi krig.


* Cocktailparty = gratis sprit + massa studenter
** Med att marskalka menas att jobba ideellt på ett studentrelaterat event i form av student.