måndag, januari 15, 2007

7

2007 ett nytt år.. Jippii!! eller Jiingi!


Nyårsfirandet gick ju som vanligt galant, med allt som hör till: yrsel, illamående m.m.

Åre, som vanligt över nyåret, åka skidor med Hanna. Hon fick lära sig ordentligt för första gången, vilket var roligt och gick snabbt. Med ett litet minus: hon ramlade inte alls så mycket som jag hade hoppats på =/.

Efter skidskola i 4 dar så testade hon på mina gamla SnowBlades, till stor förnöjelse, det var tydligen väldigt roligt. Snön låg knappt i backarna när vi kom upp, och allting som inte var pist (dvs, 3 öppna backar) var antingen halvtöad IS, Lera eller grus. Årevyn var verkligen magnifik (får ta och lägga upp bilder sen).

Men efter nyårsslaget så kom snön i stora drivor och till slut var mer än hälften av alla pister öppna (ca 40 av ca 80). Nyårsslaget gick ju också bra, började insjukna i något influensa aktigt efter Jul och lyckades få den att bryta ut ordentligt på nyårsafton. Så maten gick knappt att äta, fastän den var god. Och Champagne var ju inte ens att tänka på.

Det positiva med var väl att det nya året inte kunde bli mycket sämre iallafall.

Sen har jag snöat in mig i sommarens stora projekt, Jiingijamborii, ett stort scoutläger som kommer att hållas nere i Rinkaby (skåne). Det kommer ca 25 000 scouter dit, från hela världen och jag har anmält mig som funktionär. Som Webbprogrammerarfunktionär.

Så innan lägret ska jag hjälpa till att bygga upp Register/Anmälan-systemet inför deltagaranmälningarna, och under själva lägret kommer jag sitta vid en dator och agera on-site support. Sen har jag hittat andra roliga projekt som jag kan nästla mig in i, under samma läger, som lät väldigt intressant. Så idag ska jag ta med mig lite Sverok folk på ett möte och spåna skoj.